З 16 по 18 листопада Національна асоціація цукровиків "Укрцукор" братиме участь у торговельній місії до Китайської Народної Республіки, яка пройде в рамках однієї з найбільших продовольчих виставок азійського регіону ANUFOOD China 2016.

 

Як повідомили в "Укрцукрі", азійські ринки є доволі перспективними для вітчизняних виробників, зокрема Китай -- найбільший імпортер цукру в світі. Очікується, в 2016/17 маркетинговому році внутрішнє споживання солодкого піску у Піднебесній сягатиме 15,4 млн. т -- при його виробництві на рівні 9,2 млн. Тож наша країна "має всі шанси заповнити цю перспективну нішу", вважає керівник аналітичного відділу "Укрцукру" Руслана Бутило.

 

Україна зацікавлена відкривати для себе нові ринки збуту, оскільки виробництво цукру в нинішньому сезоні зросте. За прогнозами, його буде зварено майже 2 мільйони тонн, тоді як потреби внутрішнього ринку оцінюються в 1,5 млн. До того ж перехідні залишки на початок вересня становили 330 тис. т.

 

"До об'єднаної Європи експортувати цукор важко, оскільки квоти на безмитні поставки все ще залишаються на рівні 20 тисяч тонн, тому нашим пріоритетом наразі є Азія", -- підтверджує Володимир Палієнко, генеральний директор ТОВ "Юкрейніан шугар компані" (підприємство здійснює переробку буряків на Засільському цукровому заводі, що на Миколаївщині, орієнтується на міжнародні стандарти)

 

На користь українського солодкого піску грає і неврожай цукрової тростини в основних регіонах її виробництва.

 

Варто зазначити, що в рамках ANUFOOD China 2016 на українському національному стенді буде представлена також продукція молочної, м'ясної, та олійно-жирової промисловості.

 

Підготував Валерій ДРУЖЕНКО.

 

Голос України