На Кременчуцькому автозаводі виготовили новий самоскид КрАЗ-5401С2 для комунальників, які обслуговують міські дороги (на знімку).

 

 

Після того як фахівці встановлять на нього спеціальне обладнання, новинку передадуть кременчуцькому КАТП-1628. Останнє стало першим замовником згаданої комбінованої дорожньої машини. Конструктори врахували головні побажання комунальників мати досить потужного й водночас маневреного та компактного моторизованого помічника. Адже габаритніші спецавтомобілі, що використовуються на заміських трасах, найчастіше просто «не вписуються» у проїжджі частини вулиць.


Цього разу підвищеної маневреності досягнуто передовсім завдяки безкапотній кабіні, що мінімізує радіус розвороту до 7,5 метра. На самоскид узимку навантажуватимуть до 10 тонн піску, солі та інших матеріалів, необхідних для утримання міських доріг у належному стані. За допомогою спецобладнання все те досить швидко розкидатимуть. Автомобіль обладнають також снігоочисним відвалом, який визволятиме дороги з «білого полону». В інші пори року комунальники перевозитимуть ним вантажі. Фахівці переконані, що нова машина упевнено почуватиме себе й на будівельних майданчиках наших міст.


Полтавська область.


Фото з сайту ПАТ «АвтоКрАЗ».