Днями у Тернополі жертвою шахрая стала пенсіонерка. Жінка прийшла до будівельного супермаркету, щоб придбати товари для ремонтних робіт. До неї підійшов чоловік і зі знанням справи став рекомендувати, що саме купити. Розповідав переконливо і пообіцяв допомогти придбати якісний товар зі значною знижкою. Коли ж пенсіонерка віддала незнайомцеві 20 тис. грн., за ним і слід простиг. Довірливій жінці довелося звернутися до правоохоронців.


З’ясувалося, що зловмисник причетний до шахрайств у різних регіонах. Його жертвами стали жителі Києва, Маріуполя, Івано-Франківська. І ось злочинець «засвітився» в Тернополі. Після встановлення його особи з допомогою камер спостереження, а ним виявився 36-річний мешканець Черкаської області, розпочато пошуки шахрая.


Як повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в області, жертвою шахрая став й інший пенсіонер — 80-річний житель Бережанщини. Чоловік повертався додому з Тернополя після лікування. На автобусній станції до нього підійшли двоє незнайомців. Запропонували придбати зі знижкою товар, яким торгують: німецькі столові прибори. Запевнили, що вони коштують 2 тисячі євро, пенсіонерові ж продадуть товар за 1,6 тис. доларів. Розглянувши придбане, він побачив, що прибори зроблені в Китаї.

 

Тернопільська область.


А як повідомляє наш сумський кореспондент Володимир ЧЕРНОВ, у цьому регіоні аферисти представляються у телефонній розмові керівником головного управління фіскальної служби в області. Відомство оприлюднило номери, з яких зловмисник виходив на зв’язок. За гроші «фіскал» обіцяв підприємцям розв’язати їхні проблеми. Податківці також оприлюднили телефонні номери, з яких підприємцям пропонували скинутись грошима «начальникові Роменської податкової інспекції».