Незважаючи на досить непросту економічну ситуацію в державі, Рівненщині вдалося зберегти інвестиційну привабливість. Про це сьогодні під час колегії Рівненської ОДА повідомив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

 

«Кілька місяців тому на підприємстві «Консюмерс-Скло-Зоря», що у селі Зоря Рівненського району, запустили нову лінії вартістю 12 мільйонів євро. До кінця року в Костополі плануємо відкрити деревообробне підприємство «Українські лісопильні», інвестиції у яке склали 25 мільйонів євро. Розширює в області своє виробництво і компанія «Морган Феніче» - один з найбільших виробників м`яких меблів в Україні», - сказав Олексій Муляренко, який проанонсував проведення у Рівному 24--25 листопада міжнародного бізнес-форуму «Велике Рівне. Інвест Потенціал».

 

Загалом обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області за останні десять років, складає понад 215 мільйонів доларів. До п’ятірки основних країн-інвесторів входять Німеччина, США, Велика Британія, Нідерланди, Італія та Кіпр.

 

Про це «ГУ» повідомила працівниця прес-служби Рівненської ОДА Тетяна ПАНАСЮК.

 

Підготувала Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України