Представники фракції «Народний фронт» Тарас Кремінь, Ігор Бриченко та Віктор Романюк (на знімку справа наліво) узяли участь в офіційній зустрічі української делегації зі Спікером нижньої Палати депутатів Національного Конгресу Федеративної Республіки Бразилія Валдіром Мараньяо (на знімку другий ліворуч).

Народний депутат Тарас Кремінь зазначив після зустрічі, що українські парламентарії звернулися до високопосадовця з кількома пропозиціями, серед яких: прийняти запрошення від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та відвідати з офіційним візитом Україну у грудні 2016 — січні 2017 років, а також інтенсифікувати роботу міжурядових комісій із питань технологій, аграрної політики, наукових досліджень.


Представники фракції «Народний фронт» також закликали Валдіра Мараньяо «підтримати 16 листопада позицію України на черговому засіданні Ради безпеки ООН щодо неможливості утисків прав кримських татар у Криму, а також наших співгромадян на окупованих територіях Донецької та Луганської областей».


За словами Тараса Креміня, крім підтримки та сподівань на ближчу зустріч в Україні, пан Мараньяо висловив надію на посилення міждержавних зв’язків.
«Особливо тепер, на 125-річчя прибуття перших українців до Бразилії, які, по суті, за п’ять поколінь істотно підтримали розвиток сільського господарства, взамін отримавши свободу і добробут», — зазначив народний депутат.


«А, коментуючи політичні новини світу, Валдір Мараньяо підкреслив, що інтереси наших держав значно важливіші за амбіції окремих політиків. Саме тому Бразилія, як і наша Україна, робить ставку на дружбу і довіру, сприяючи кращим перспективам», — резюмував Т. Кремінь.


Офіційна зустріч української делегації за участі народних депутатів та академічної спільноти, як повідомляє прес-служба фракції «Народний фронт», була організована Надзвичайним і Повноважним Послом України у Бразилії Ростиславом Троненком.


Фото прес-служби фракції «Народний фронт».