Російська агресія на сході України останніми тижнями набирає більш загрозливих обертів. Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій держав «великої сімки», акредитованими в Україні (на знімках).

 

 


Він повідомив, що поранили ще одного нашого солдата, в неділю було 35 атак на українські позиції, загинула одна цивільна особа, поранено двох бійців. А в суботу було 64 атаки. У п’ятницю зафіксовано обстріли з «Градів» поблизу Маріуполя. Згідно з даними місії ОБСЄ, було випущено 140 снарядів. «Це свідчить, що РФ, як і раніше, порушує наші домовленості і триває агресивна політика Кремля. Нам доводиться кожного дня боронити нашу незалежність», — сказав глава парламенту.


За його словами, за даними Служби безпеки план і сценарій дестабілізації України зсередини мають особливо великі масштаби. На це виділяються величезні кошти. «Це викликає не лише стурбованість, а й вимагає нових активних дій. На погоджувальній раді голови всіх фракцій і груп підписали Акт безпеки і відповідальності. У таким спосіб ми продемонстрували, що попри тактичні розбіжності в питаннях безпеки держави маємо спільну позицію, один фронт у боротьбі проти російської агресії», — наголосив Голова Верховної Ради.


Андрій Парубій запевнив, що український парламент продовжує активну діяльність. «Попри прогнози щодо можливої політичної кризи, Верховна Рада, навпаки, демонструє надзвичайно ефективну роботу. Ухвалюються рішення, які є визначальними і закладають фундамент реформ у країні. Багато з тих зобов’язань, які брала Україна у співпраці з Євросоюзом, «великою сімкою», парламент ставить на порядок денний і вирішує», — зазначив він.

 

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.