Після більш як дворічної перерви відновив роботу Луганський прес-клуб.


 З цієї нагоди у просторому приміщенні обласної організації НСЖУ зібралися не лише журналісти, а й громадськість, представники влади та бізнесу, адже це важлива подія для регіону. З Києва приїхала засновниця громадської організації Людмила Соколенко, яка у 2014-му вимушена була залишити Луганськ і тепер мешкає під Києвом. Разом із журналістами-переселенцями, які проживають в області і нині працюють на українській території, вона згадувала, коли, як і з чого починав свою діяльність регіональний прес-клуб і яких результатів досягнув.


Давнім другом регіонального прес-клубу є Луганська філармонія. Протягом кількох років журналісти добивались, щоб її приміщення було відремонтоване. І це сталося.


 Дізнавшись про те, що прес-клуб знову запрацював у Сєверодонецьку, на його презентацію прибули солісти філармонії, лауреати міжнародних конкурсів і фестивалів Олена Босенко, Ігор Новіков та струнний квартет.

Філармонія лише рік тому відновила свою роботу, отже, дружба з журналістами триватиме. Як зазначив голова ГО «Луганський прес-клуб» Ариф Багіров, «головне сьогодні — налагодження комунікації між громадами області та України, встановлення партнерських відносин, позиціонування області як відкритої, сучасної, української».

 

На знімку: гості прес-клубу — музиканти.


Фото надав Павло ВОРОНЦОВ.