Чоловіка з перерізаним горлом виявили у вбиральні п'ятого вагона поїзда № 719 Інтерсіті Харків -- Вінниця. Поліція повідомила вік пасажира -- 37 років і те, що він проживав у Києві.

 

-- Після прибуття поїзда до Вінниці бармен підійшла до дверей вбиральні, але вони були зачинені, -- розповів один з поліцейських на місці події. -- Коли всі пасажири вийшли з вагона, тоді й відкрилася страшна картина. У чоловіка було перерізано горло.

 

Поліцейський припускає, що пасажир міг накласти на себе руки.

 

-- Так багато крові, як на місці загибелі цього хлопця, я навіть у кіно не бачила, -- цю фразу вдалося почути від однієї з провідниць.

 

Як повідомила кореспонденту "Голосу України" керівник відділу комунікацій Вінницької обласної поліції Анна Олійник, інформація про виявлення мертвого чоловіка в одному з вагонів поїзда Харків -- Вінниця надійшла по телефону на номер "102" о 14-й годині 26 хвилин 14 листопада. На його тілі встановлено ознаки насильницької смерті -- різані рани шиї. За її словами, загиблому було 37 років, проживав у Києві. "У нього був квиток зі столиці до станції Калинівка, -- уточнила Анна Олійник. -- Калинівка перед Вінницею, якщо їхати з Києва, на відстані 30 кілометрів". За її словами, слідство розглядає декілька версій загибелі, в тому числі й самогубство.

 

Відправлення поїзда у зворотний рейс з Вінниці до Харкова через слідчі дії затримали на дві години.

 

Нагадаємо, "Укрзалізниця" запустила новий швидкісний потяг між Вінницею і Харковом 4 листопада нинішнього року. Пасажирів перевозять у шести двоярусних вагонах чеського виробництва -- Skoda EJ675 City Elephant, у яких загалом налічується 636 місць. Їх придбали напередодні проведення в Україні чемпіонату з футболу Євро-2012. Електропоїзд може розвивати швидкість до 160 кілометрів на годину. З Харкова вирушає о 5-й годині 52 хвилини під № 719. До кінцевої станції прибуває о 13-й годині 55 хвилин. З Вінниці відправлятиметься під № 720 о 15 год. 27 хв., час прибуття до Харкова о 23:50. За таким графіком Інтерсіті курсуватиме щодня, крім вівторка, до 10 грудня. З 11 грудня буде запроваджено новий графік руху.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України