Талант-шоу «Війна не забере твою мрію» — це проект для дітей та молоді віком від 8 до 18 років, які постраждали внаслідок військових дій на cході України, та дітей учасників АТО. Нині команда проекту активно проводить репетиції та майстер-класи.


«Дитина знову почала усміхатися»


«Цей проект допоміг моїй дитині, вона стала більш відкритою, почала усміхатися. Для нашої сім’ї це талант-шоу — мов промінь сонця серед похмурого неба. Коли в Донецьку почалася війна, ми були змушені переїхати до Києва, Вероніка постійно питала, коли ми повернемося додому, для неї цей переїзд видався важким. Завдяки проекту, завдяки тій атмосфері, яка панувала на репетиціях, завдяки теплим зустрічам організаторів моя дівчинка знову почала наспівувати пісеньки, усміхатися та малювати», — розповідає мама Вероніки Проскурні, учасниці другого етапу проекту.


Головний приз, за який змагаються учасники, — 5000 гривень. Крім цього, грошовими преміями нагороджуються учасники, які посіли перше, друге та третє місце. «Звісно, було приємно отримувати призи, грошові премії, але, насправді, тут ми знайшли набагато більше, стали справжніми друзями з усіма учасниками, організаторами та командою, навіть наші батьки товаришують між собою. Я бачила, як команда проекту віддається цій справі повністю, вони були втомлені та знесилені, оскільки перед фіналом два дні проводили майже безперервно репетиції. Ті емоції, які я відчула на проекті, неперевершені. Дуже рада, що потрапила на талант-шоу», — розповідає учасниця першого етапу Марія Семененко.


Творчий центр для юних талантів


Після двох етапів талант-шоу вирішено створити Творчий центр для дітей переселенців та учасників АТО. Декілька дітей з попередніх етапів та 14 нових учасників тепер займаються протягом трьох місяців у приміщенні, яке орендує команда проекту (до цього заняття проводилися у департаменті поліції охорони). Двічі на тиждень учасники відвідують Творчий центр, працюють над створенням номера, вдосконалюють свої навички.


— Ми вважаємо це великим досягненням — майже за рік так піднятися, — розповідає координатор проекту Юлія Бартєнєва. — Оскільки два етапи пройшли вдало, вирішили знайти приміщення для того, щоб дітям було зручно. Прикро, що не завжди держава розуміє, що подібні проекти потребують її підтримки. В основному рятують волонтерські організації та наш генеральний спонсор, але цього не вистачає, тому що прагнемо розвиватися, а можливостей для цього, на жаль, не багато.


За рік команда проекту провела два етапи талант-шоу. За цей час майже 35 дітей та їх сім’ї пройшли курс арт-терапії під час чотиримісячної підготовки до гранд-фіналів шоу, майстер-класи, фотосесії, відеоінтерв’ю. З січня по липень було проведено 185 занять: хореографії, акторської майстерності, вокалу, постановки номера, тренінгів з арт-психології. Триває підготовка до третього етапу проекту, який організатори планують провести у грудні 2016 року.

 

ДОВІДКОВО

Проект «Війна не забере твою мрію» створений для дітей та молоді, які постраждали внаслідок військових дій на сході України, а також для дітей учасників АТО. Мета талант-шоу — це арт-терапія, тобто можливість дітям відкритися після певних травм за допомогою творчості. За допомогою соціальних мереж команда проекту знаходить конкурсантів. Далі з дітьми працюють педагоги, ставлять номери та готують учасників до фіналу проекту. Також проект містить в собі фотосесії для кожного конкурсанта та відеоінтерв’ю. Генеральним спонсором є Михайло Булигін, керівник житлового комплексу «Єнисейська садиба».

 

Церемонія нагородження. Другий етап проекту «Війна не забере твою мрію».     

 

Юлія Бартєнєва — головний організатор талант-шоу «Війна не забере твою мрію».


Фото надала команда проекту.