Альона БАБАК, фракція «Самопоміч»:

— Нині на вулиці збираються люди. Є питання з тарифами, є питання з банківськими кредитами, багато інших речей. Але життя продовжується і надзвичайно важливо, щоб парламент не забував приймати ті рішення, які мають стабілізувати ситуацію в державі й не дозволити розгойдувати те, що потрібно зберегти. Йдеться про обслуговування житла, його управління... У порядку денному не стоїть проект закону про житлово-комунальні послуги. Якщо до нового року він не буде ухвалений, у нас виникне колапс в управлінні житлом. Адже понад рік тому ми ухвалили закон про особливості управління багатоквартирними будинками. Ми відкрили ринок управління житла, перейшли на договірні відносини, але не дали вимог до управителів, до типового договору, щоб цей ринок дійсно запрацював... Ми не повинні дозволити колапсу ЖКГ. Надто на тлі всіх подій, що відбуваються.


Юрій ВІЛКУЛ, фракція «Опозиційний блок»:

— Влада знищує нашу країну, грабує людей та безсоромно заробляє на війні. Тисячі людей на вулиці кажуть цій владі, що далі так тривати не може. Але «Опозиційний блок» не хоче бунту заради бунту. Не хоче чергового перевороту та зміни однієї партії війни у парламенті на іншу. Війна потрібна лише тим, хто боїться відірватися від годівниці, ставши за три роки мультимільйонерами. Нам потрібна єдина, мирна, самостійна Україна. Ми наполягаємо на ухваленні наших законопроектів, за які ми боремося останні півроку. Щоб захистити конституційні права громадян, «Опозиційний блок» починає в усіх регіонах країни мирний протестний рух. Наші регіональні організації ініціюють мітинги, пікети, дострокові сесії в радах усіх рівнів.

 

Ярослав МОСКАЛЕНКО, група «Воля народу»:

— Найближчі шість місяців будуть визначальними для української нації. Або Україна відбудеться як суверенна конкурентоспроможна незалежна країна, або буде знищена на геополітичній мапі світу. Перше й друге буде зроблено руками самих українців... Знаю точно, що поки політики служать американським, європейським і російським босам, Україні не відбутися як незалежній державі.


Хочу звернутися до українського народу: не піддавайтесь на ворожі провокації, які хочуть знищити Україну. Протести, до яких вас закликають, не збільшать казну нашої держави і не зроблять заможнішим ваше життя. І вже точно не зупинять війну. Бо лише взаємоповага та взаєморозуміння здатні її зупинити. Лише об’єднавши зусилля, ми подолаємо кризу. Лише з любов’ю один до одного ми зможемо побудувати сильну, незалежну нашу країну.


Ірина ЛУЦЕНКО, фракція Блоку Петра Порошенка:

— Головним завданням парламенту цього тижня БПП вважає прийняття законопроекту № 5390, який захистить ошуканих вкладників. А також розгляд і прийняття Державного бюджету на 2017 рік, який захистить Україну та спільні інтереси українців через підняття мінімальної зарплати, соціальних стандартів, допомогу на оплату житлово-комунальних послуг... Водночас ошукані вкладники сподіваються на підтримку не лише коаліції, а й політичних сил, які виводили і виводять сьогодні людей до Нацбанку та вулиці Києва, влаштовуючи шоу за гроші. Вкладники банків були ошукані не державою, а власниками комерційних банків. Тим не менше, за останні два роки фондом гарантування вкладів фізичних осіб було повернуто вкладникам майже 70 млрд. грн. Ці кошти виплачуються за рахунок продажу активів боржників. 


Олег ЛЯШКО, фракція Радикальної партії:

— Кілька тижнів тому спільними зусиллями в парламенті прийняли закон про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Хочу подякувати всім, хто підтримав нашу ініціативу. Однак Юлія Тимошенко і на погоджувальній раді, і скрізь на ефірах розповідає, що продовження мораторію — це лише її досягнення, і що саме вона це виборола. Поразка завжди сирота, а в перемоги багато батьків. Це досягнення фермерів, багатьох селян, результат спільної роботи кожного окремого депутата. І наше завдання — не зупинятися на мораторії. Продаж землі — це злочин. І підписувати закон про продаж, будучи при владі, а потім, перейшовши в опозицію, розповідати, що проти цього — це цинізм і фарисейство. Закликаю вас, Юліє Володимирівно, спільно об’єднати зусилля, щоб захистити українських селян.


Вікторія СЮМАР, фракція «Народний фронт»:

— У ці дні думаю про річницю Майдану, яку незабаром будемо відзначати. Три роки тому Янукович та Азаров продавали Україну Москві. Тоді спонтанний протест знищив усі плани Путіна. Хочу згадати Устима Голоднюка з Демократичного альянсу — він стояв на Майдані за майбутнє. Це він тоді переміг Путіна. А що ми зробили тут, щоб втілити його мрію в життя, щоб мати своє українське європейське майбутнє? Так, ми виконали всі вимоги ЄС, але поки ще не маємо безвізового режиму. Ми створили НАБУ, але корупціонери й досі не сидять. На держпідприємствах продовжують красти. Так, ми будуємо Україну важко. Як важко й тим солдатам, які сьогодні на фронті. Знаю про операцію «Шатун» і що є дуже багато людей, які їй підігрують і хочуть, щоб у Києві були міни. Наше спільне завдання цього не допустити.


Юрій-Богдан ШУХЕВИЧ, фракція Радикальної партії:

— Ми не хочемо розбрату й крові. Ми об’єдналися, щоб бути силою рівноваги і не дати правоохоронцям і провокаторам розхитувати ситуацію в країні. Але ми маємо запитати себе — хто розхитує ту ситуацію? Реформи не йдуть, корупція не тільки не зменшується, а й збільшується. Ми ж парламентська країна, але парламент усунувся від контрольних функцій. Ніхто не хоче сказати, хто давав повноваження переговорникам у Мінську. Нам не кажуть про таємні протоколи, підписані там, а вони існують, і ми повинні про це знати. Люди, вами торгують, а ви нічого не знаєте про це. Законопроект про особливий статус окупованих територій більше року лежить в парламенті, але нам кажуть, що його нема. Вважаю за необхідне створити спеціальну слідчу комісію, щоб розслідувати всі ці випадки і притягнути винних до відповідальності.