Як повідомляє прес-центр штабу АТО, від початку тижня російські окупаційні війська збільшили кількість обстрілів наших позицій озброєнням, забороненим Мінськими домовленостями.

Найгарячішою точкою на лінії протистояння продовжує залишатися маріупольський напрямок. Тут ворог вів вогонь по позиціях Збройних Сил України з артилерії 152 мм, мінами 120-го й 82-го калібрів, гранатометами і зенітними установками.

 

Неспокійно було на луганському та донецькому напрямках. Тут проросійські військові формування застосовували проти наших захисників міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети. Уздовж усієї лінії зіткнення працювали ворожі снайпери. Загалом за ці дні в зоні бойових дій було зафіксовано майже шість десятків провокацій з боку сепаратистів.


Активізація терористів на Донбасі лише підтверджує інформацію про плани російських спецслужб щодо дестабілізації ситуації в Україні. Нагадаємо, що про це днями повідомили в спільній заяві керівники Служби безпеки України і Служби зовнішньої розвідки. Соціальні протести всередині країни, які підігріваються ззовні, активно підтримуються загостренням на фронті. Мета Кремля — дискредитувати українську владу, домогтися дострокових виборів, тим самим привівши у керівництво країни контрольованих Москвою політиків.


На тлі цього російські пропагандистські ЗМІ активно розкручують тему «кримських диверсантів». Москва намагається завдати удару по іміджу нашої країни, представивши Україну як державу, що підтримує міжнародний тероризм.


Нагадаємо, що трьох наших співгромадян було затримано в Криму й фактично названо російськими спецслужбами диверсантами. Зовсім випадкових людей російська спецслужба звинувачує «у зборі розвідданих і підготовці диверсій». У затриманих силою вибивають свідчення, які підтверджують їхню нібито провину перед РФ. Як наслідок ФСБ оприлюднила відео «зізнання» затриманих. При цьому їх змушують «добровільно» відмовлятися від адвокатів і тим самим повністю ізолюють, щоб виключити найменшу можливість громадськості дізнатися правду про те, що відбувається.