«Реалізація гуманітарних проектів за участю Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донбасі є надзвичайно важливою для України», — наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з регіональним директором Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) з питань Європи та Центральної Азії Патріком Віалем (на знімку праворуч) та головою делегації МКЧХ в Україні Аланом Ешліманом (на знімку ліворуч).

 


Ірина Геращенко подякувала представникам МКЧХ за їх активні зусилля, спрямовані на подолання гуманітарної кризи на Донбасі, спровокованої війною проти України.


«Ми високо цінуємо допомогу МКЧХ за конкретними гуманітарними проектами, такими, як відбудова мосту поблизу Станиці Луганської. Сподіваюся, реконструкція мосту почнеться в найближчі тижні, це дуже важливо для місцевого населення», — зауважила Ірина Геращенко.


Уповноважений Президента також подякувала представникам МКЧХ за їх сприяння у розв’язанні проблеми водопостачання на окуповану територію. Україна, щоб запобігти гуманітарній катастрофі на Донбасі, поставляла воду населеним пунктам на окупованій Луганщині, усвідомлюючи катастрофічність припинення водопостачання для 600 тисяч осіб на сході України: «До того ж ми зазнавали значних збитків, і МКЧХ прийняв рішення сприяти українській стороні у виплаті боргу».


Ірина Геращенко також відзначила співпрацю з МКЧХ у питаннях розробки нових законопроектів, зокрема політик поінформувала, що за участю Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб і представників МКЧХ напрацьовано законопроект, спрямований на посилення соціального захисту родин зниклих безвісти.


Під час зустрічі сторони також обговорили співпрацю в інших гуманітарних питаннях, в тому числі й активізацію спільної роботи щодо пошуку зниклих безвісти та незаконно утримуваних осіб.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.