Бери лопату і загрібай... сніжні гроші

 

Тільки-но випав сніг, як у Сумах з'явились кмітливі городяни, котрі придумали, як на цьому заробити.

 

Вони пропонують свої послуги в Інтернеті керівникам офісів, супермаркетів, автостоянок та власникам приватних котеджів. Обіцяють швидко і якісно прибрати територію від опадів і працювати, якщо буде потрібно, у нічний час. Приходять зі своїми лопатами і за очищення квадратного метра просять 10 грн. Попит на таку пропозицію виявився несподівано високим.

 

**

 

Сесія - через котел

 

У Великописарівському районі на Сумщині терміново скликали сесію райради, хоч попередня відбулася два тижні тому. У навчально-виховному комплексі села Попівка вийшов з ладу опалювальний котел, і потрібно було негайно виділити гроші на ремонтні роботи. Показово, що директорка НВК попереджала про "дірявий" котел давно, а влітку на сесії райради навіть пролунав відповідний депутатський запит. Щоб профінансувати реконструкцію системи опалення сільського НВК, довелося вносити зміни до районної освітянської програми та бюджету і плану соціально-економічного розвитку району на 2016 рік.

 

**

 

Медики радіють "централізованій" вакцині

 

У Шостку на Сумщині завезли велику партію вакцин. За словами головного лікаря центральної районної лікарні Олега Штогрина, таких значних централізованих поставок не було вже десять років.

 

Вакцини прибули саме вчасно, бо період дії раніше зроблених масових щеплень закінчується, і місто може стати беззахисним перед небезпечними інфекціями. Зокрема, надійшли вакцини від поліомієліту, дифтерії та правця. Вони застосовувались раніше, добре перевірені, тож боятися імунізації не варто. Є й вакцина від грипу, але доз дуже мало, тож зроблять щеплення передусім лікарям, котрі працюють у приймальних відділеннях.

 

**

 

Чиновники вивчають пільговий пасажиропотік

 

Конотопська міськрада на Сумщині вирішила "перекроїти" транспортну схему і замовила відповідне дослідження столичним науковцям, за яке заплатила 70 тис. грн. Однак перевізники відмовились дослухатись до рекомендацій "теоретиків", тож транспортні маршрути у місті залишаються колишніми.

 

Нині працівники міськвиконкому досліджують пасажиропотоки на громадському транспорті, аби з'ясувати частку та приблизну кількість пільговиків, які користуються автобусами і трамваями. Вирахувавши співвідношення між пасажирами, які платять за проїзд, та тими, що їздять безплатно, у міськвиконкомі прийматимуть рішення про виплату компенсацій перевізникам.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України