На обліку в Тернопільської митниці перебуває 1 190 суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності. Цьогоріч вони проводили операції з торговельними партнерами із 69 країн. Перші позиції традиційно посідають Польща (54,1% від усього товарообігу), Німеччина (8,3%), Білорусь (5,5%), Великобританія (4,1%) та Італія (3,9%).

 

Підприємці області експортували електроустаткування, м'ясо яловичини та курки, олію, меблі, насіння тощо. Серед імпортованих товарів переважали електроустаткування, механічне обладнання, полімерні матеріали, пластмаси, транспортні засоби, свіжоморожена риба.

 

Від початку року загальний товарообіг Тернопільщини становив 463 мільйонів доларів і порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшився на 11 відсотків. На 13% зріс імпорт та на 9 -- експорт. За словами в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксани Антонович, загалом за десять місяців оформлено 18 984 митні декларації, з яких понад 7,5 тисячі -- імпортних та майже 7,3 тисячі -- експортних, а також більш як 4,1 тисячі декларацій оформлено в інших митних режимах. Водночас забезпечено стовідсоткове оформлення декларацій в електронному вигляді.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України