Одним із питань на семінарі, присвяченому демократичному громадянському контролю, який відбувся під егідою ОБСЄ, обговорювали запровадження посади військового Омбудсмена. На цьому наголосив представник фракції «Самопоміч» Семен Семенченко. На заході він був присутній як представник Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.


Нині, окрім народних депутатів та сімей військовослужбовців, правами захисників Вітчизни в нашій країні ніхто не переймається, наголосив парламентарій. Добровольці, про повагу яких кожен день говорять з трибуни в сесійній залі, нині — під загрозою. Майже десяток тисяч кримінальних справ відкрито проти них. Поки що окремі питання намагаються вирішувати шляхом ухвалення законопроектів, які стосуються конкретної ситуації.


С. Семенченко повідомив, що в Києві поблизу стели Незалежності на Майдані відкрито громадянську приймальню так званого штабу звільнення патріотів. Саме ця громадська ініціатива може в майбутньому виконувати функцію уповноваженого з прав військових. Доки відповідного інституту влади немає, по допомогу для тих, хто захищає свою землю, можна звертатися сюди, зауважив парламентарій.