Життя двох осіб забрали сніг та холод

 


На Хмельниччині за останні дві доби від переохолодження загинуло двоє осіб. Одного чоловіка знайшли в селі Коричинці Деражнянського району. Оскільки слідів насильницької смерті не було виявлено, медики дійшли висновку, що він загинув від загального переохолодження. Схожа пригода сталась і в селі Слобідка-Глушковецька Ярмолинецького району, де 66-річний чоловік замерз просто на подвір’ї.


Ірина КОЗАК.


Хмельницька область.


Виручила сучасна техніка


Бійці служби порятунку «101», які виїхали виручати водіїв дев’яти легковиків, що застрягли в снігових заметах між селами Березівка Любарського району Житомирщини та Мар’янівка Хмільницького району Вінничини, самі звернулися по допомогу. Через великий насип снігу спецавто теж загрузло. Виручило місцеве приватне сільгосппідприємство, яке направило туди два потужні трактори, які розчистили дорогу і витягли рятувальників (на знімку). Потім вивільнили зі снігового полону і легковики. А згодом, уже вночі, любарським рятувальникам довелося витягувати позашляховик Mіtsubіshі, який з’їхав у кювет і перекинувся на дах.


Оксана ЛУК’ЯНЕНКО.


Житомирська область.

 

 


Фото прес-служби ДСНС в області.


Ожеледиця — не загроза


Додалося роботи у медиків травмпункту Тернополя. Через снігопади, сильну ожеледицю зросла кількість потерпілих. Першого дня негоди пацієнтами міського травмпункту стали понад 20 тернополян, другого — понад 30. Найчастіше, кажуть медики, зверталися не пенсіонери, які, мабуть, вирішили не ризикувати, а люди від 25 до 55 років. А от у дитячому травмпункті аншлагу нема. Від початку негоди — жодної постраждалої дитини.


Галина МИКОЛИН.


Тернопільська область.


Погода зупиняє ремонт доріг


Директор департаменту інфраструктури та енергозбереження Луганської ОДА Сергій Шелест пояснив рішення зупинити ремонтні роботи. Він, зокрема, зазначив, що в рамках обласної програми «Кільце життя» на відновлення доріг області 2016-го виділено 260 млн. грн. Однак через проведення тендерів, що відібрало багато часу, та тривалої процедури підписання договорів було втрачено два місяці. Тож роботи розпочалися доволі пізно. До кінця року заплановано освоїти лише 60 млн. грн. і завершити ремонт автошляху Р-07 убік Куп’янська Харківської області. «Однак через погодні умови інші роботи зупинимо і продовжимо навесні», — заявив чиновник. І запевнив, що всі дороги державного значення буде здано в експлуатацію у травні наступного року, а кошти, виділені на їх відновлення, нікуди не дінуться, бо лежатимуть на рахунках казначейства і чекатимуть 2017 року.


Павло ВОРОНЦОВ.


Луганська область.