Останню добу на Донбасі окупанти понад 30 разів відкривали вогонь по наших військових. За інформацією прес-центру АТО, найбільше обстрілів відбулося на маріупольському напрямку. Під вогонь ворожої артилерії потрапило Широкине. З мінометів різних калібрів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бойовики лупили також по Талаківкі, Славному, Водяному, Красногорівкі, Лебединському. На донецькому напрямку терористи використовували міномети, неодноразово обстрілюючи Луганське та Авдіївку. Тут же бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Противник активізувався і на луганському напрямку.

 

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації луганський напрямок): «Ситуація у нашому секторі стабілізувалася. Уночі не було жодного пострілу. Спостерігаємо за противником і насолоджуємося тишею. Щоправда, це ненадовго. Адже орки проводять ротацію. Вони постійно нас провокують. Заходять у так звану сіру зону до житлових будинків і звідти ведуть вогонь з гранатометів, стрілецької зброї, кулеметів. Днями накрили наші позиції з мінометів різного калібру. Відкривати вогонь нам заборонено, там мирні люди живуть. Наразі усі хлопці живі й здорові, й готові захищати країну».


Як повідомили в Головному управлінні НП в Донецькій області, бойовики жорстоко обстріляли житлові квартали міста Мар’їнки. «10 будинків зазнали значних руйнувань. Пошкоджені вікна, дахи та стіни. По вулиці Заводській згорів гараж місцевого мешканця. Розбиті горем люди продовжують звертатися до поліції. Зараз в районі обстрілів продовжуються роботи по відновленню ліній електропостачання. Поліцейські обходять постраждалу територію, фіксують руйнування та надають допомогу мирним мешканцям. Дані факти кваліфіковано за ст. 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України», — зазначили в прес-службі силового відомства.