У Полтаві влаштували традиційний День передплатника. Погода посміхнулася організаторам — працівникам поштамту та обласної дирекції «Укрпошти». Тож дійство, яке раніше планували заховати під дах, знову відбувалося просто неба. От тільки настрій багатьох читачів періодики, які зустрічалися з поштовиками й журналістами та видавцями, був далеко не сонячним.

 

За таких обставин власкору «Голосу України» та його колегам з інших видань довелося вислухати чимало гірких сповідей земляків, насамперед пенсіонерів, про те, скільки грошей залишається в них після того, як заплатять за комунальні послуги, придбають найнеобхідніші ліки та продукти. Неважко здогадатися, що не залишається майже нічого...


Однак навіть за таких умов наші давні друзі не розлучаються з улюбленими газетами та журналами. Хоча дехто з них, згадуючи свої колишні можливості «навантажувати» листоношу десятком періодичних видань, зізнавався автору цих рядків у тому, що тепер скидається грошима з сусідами на передплату бодай однієї газети, щоб читати її по черзі...


Хтось задля того, щоб не розлучатися з надійними інформаційними «маяками» у бурхливому океані сьогодення, відкладає певну суму з кожної отриманої пенсії. До таких належить постійний передплатник «Голосу України» полтавець Олексій Деряга. Цього разу він навіть передплатну квитанцію заповнив заздалегідь. Тож чоловікові залишалося тільки передати гроші поштовикам та отримати від них відповідний корінець.


Приємним подарунком для нього стала фірмова футболка від парламентського видання. У розмові з власкором «Голосу України» Олексій Назарович зауважив, що проблем, зокрема й фінансових, вистачає і в нього. Та для того, щоб їх розв’язувати бодай частково, треба бути підкованим у багатьох питаннях. Наша газета для нього в цьому — надійний помічник.

 

Полтава

 

.

Полтавець Олексій Деряга передплачує «Голос України» на наступне півріччя.


Фото автора.