У Полтаві відзначили Міжнародний день толерантності. Як відомо, його запровадили 1995 року, щоб підкреслити значущість ухваленої тоді за рішенням ЮНЕСКО Декларації принципів толерантності.

 

У ній ідеться про неприпустимість будь-яких форм дискримінації людини, недопущення геноциду того чи іншого народу. Оскільки своєрідним дороговказом, який допомагає прокласти мости взаєморозуміння між ними, була і залишається музика, то за ініціативою обласного управління культури у Полтавському краєзнавчому музеї ім. В. Кричевського влаштували великий концерт. На нього запросили повпредів різних національностей, які мешкають у регіоні.

 

Цього разу для них симфонічний оркестр обласного театру ім. М. Гоголя презентував мелодії композиторів-представників кримськотатарського народу (на знімку). А провідна солістка театру Вікторія Ягодка виконала українську народну пісню, пролунала також композиція з арсеналу європейської класики. Дуже різними, та водночас близькими серцю кожного слухача були ці музичні перлини. Тож їх об'єднали ще й бурхливі оплески, адресовані виконавцям.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України