Батьків налякала дитяча вакцина

 

Сумські батьки малолітніх дітей обмінюються у соціальних мережах шокуючими подробицями, пов'язаними зі щепленнями. У малюків після застосування вакцин піднімалась температура, на шкірі з'являлися висипання і навіть виразки. Батьки кажуть, що так дитячі організми реагують на імунізацію, проведену з використанням індійських вакцин. Лікар Сумської міської дитячої лікарні Лариса Сергеєва погоджується, що вакцини індійського виробництва і справді важче переносяться організмом, ніж європейські. Але й ефект від них більший, бо вони продукують стійкий імунітет до хвороб. Згідно з медичною статистикою, протягом останнього місяця у Сумах зробили щеплення більш як тисячі малюків, і лише троє з них після цього потрапили до лікарні з ускладненнями.

 

**

 

Лікарів налаштовують на протест

 

Депутати Конотопської міськради на чолі з міським головою Артемом Семенихіним відвідали центральну районну лікарню, де зустрілися та поспілкувалися з медиками. Гості закликали персонал закладу активно протестувати проти намірів обласної влади скоротити ліжковий фонд у конотопських лікарнях більш як на 100 одиниць. Після цього, вважає А. Семенихін, жителі міста втратять можливість отримувати повноцінну медичну допомогу, а частина лікарів -- робочі місця. Аби цього не допустити, міський голова закликав лікарів та їхніх пацієнтів здійснити похід до Сум.

 

**

 

Співробітники СБУ позбавили терористів пива і продуктів

 

На Сумщині співробітники Служби безпеки перекрили кілька каналів незаконного постачання продуктів на територію "ДНР"/"ЛНР".

 

Майже два десятки російських комерційних структур систематично переправляли туди з території області консерви, крупи, цукор і -- пиво.

 

Операції здійснювались поза митним контролем. Проти фірм, які брали участь у незаконних оборудках, застосували спеціальні санкції. Зокрема, заборонили їм здійснювати на території України зовнішньоекономічну діяльність.

 

**

 

Захисні споруди тестують на готовність

 

У Конотопському районі проводять інвентаризацію захисних споруд, які у радянські часи називались бомбосховищами. Усього таких об'єктів 32, і на сьогодні вони належать до різних форм власності. Власників чотирьох приміщень встановлюють, а решту захисних споруд перевірили на готовність до надзвичайних ситуацій. Робота виконується під егідою райдержадміністрації. Там зазначають, що два місяці тому зверталися по методологічно-консультативну допомогу до департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації, але відповіді звідти й досі не одержали.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України