За словами директора департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадима Боярського, на Тернопіллі цьогоріч сім'ям загиблих військовослужбовців та інвалідам І--ІІІ груп із числа військовослужбовців на покращення житлових умов із держбюджету передбачено виділити 4,16 млн. грн. Гроші буде надано сім'ям загиблих та військовослужбовцям -- інвалідам, які потребують покращення житлових умов і перебувають на квартирному обліку.

 

Днями відбулося засідання робочої групи щодо розподілу цієї субвенції з державного до місцевих бюджетів. Відтак два інваліди війни -- учасники АТО та 5 сімей загиблих військовослужбовців-учасників АТО з Тернопільщини отримають компенсацію на придбання житла.

 

Покращать житлові умови сім'ї загиблих у Бережанському, Борщівському, Заліщицькому районах та у Тернополі, інваліди війни ІІ групи -- у Тернополі та у Заліщицькому районі.

 

Однак для того, щоб виплатити компенсацію у повному обсязі для всіх осіб, які перебувають у черзі на житло, додатково необхідно ще 1, 6 млн. грн. Тернопільці уже підготували відповідне клопотання з цього приводу до Міністерства соціальної політики України.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України