З нагоди проведення конкурсу влада міста вирішила спорудити надземний пішохідний перехід від станції метро «Лівобережна» через Броварський проспект до Міжнародного виставкового центру (МВЦ), де відбудуться всі музичні події. А з причалів Поштової площі на Лівий берег Дніпра (до Гідропарку) курсуватимуть річкові трамваї, якими також зможуть скористатися глядачі. Про це розповів заступник голови Київської міськдержадміністрації Олексій Резніков. За його словами, очікується прибуття 20 тисяч іноземних гостей, у тому числі учасників конкурсу та груп супроводу. З їхнім розміщенням проблем не буде. Місту необхідно вирішити деякі питання з благоустрою, за які візьмуться вже наприкінці зими: звільнити територію біля «Лівобережної» від кіосків, замінити розбитий асфальт і привести в цивілізований вигляд будівельний майданчик з розташованою неподалік недобудованою спорудою. Потрібно ще зібрати команду волонтерів-стюардів, які володіють іноземними мовами, для допомоги гостям під час пересування між майданчиками, де відбуватимуться основні події.

 

— Організатори конкурсу з Європейської мовної спілки вже оглянули головну арену змагань — МВЦ, де до того ж буде розташовано сучасний прес-центр для 1500 журналістів, — каже Олексій Резніков. — Із ще одним майданчиком — європейським містечком, яке розмістимо на Хрещатику в межах вулиць Богдана Хмельницького та Городецького, — теж проблем немає. Однозначно нічого не планується на Софійській площі та на території Національного історико-архітектурного заповідника «Софія Київська». Церемонію відкриття пісенного свята, можливо, проведуть на площі Конституції, перед Маріїнським палацом. Перша подія Євробачення-2017 відбудеться вже в січні в Колонній залі столичної держадміністрації, де мер Стокгольма, міста, що приймало співаків нинішнього року, передасть символічного ключа від конкурсу міському голові Києва. А потім розпочнеться ретельна підготовка майданчиків, і за два місяці до старту змагання всі ці локації будуть закриті для відвідувачів, на них установлять такий режим контролю та безпеки, як в аеропортах. Як того вимагають міжнародні правила. Вони діятимуть і після початку конкурсу. Що стосується облаштування VІP-зони в концертній залі, то на наше запитання організатори конкурсу відповіли: «Так, звичайно, усі міністри, президенти, конгресмени матимуть змогу стежити за конкурсом у першому ряду, на VІP-місцях біля телевізора ... у власній квартирі».


Нагадаємо, що вартість квитків на Євробачення-2017 установить Європейська мовна спілка після визначення оператора — розповсюджувача квитків.

 

Інформацію підготувала Катерина НОВОСВІТНЯ.