У Верховній Раді відбувся тренінг «Правила безпечного використання інтернет-контенту та ІT». Це шостий модуль проекту «Підвищення рівня ІКТ- компетентності співробітників апарату Верховної Ради України» — спільної ініціативи корпорації Іntel та Світового банку, спрямованої на розвиток внутрішніх електронних комунікацій та вдосконалення співпраці співробітників апарату парламенту та громадськості.

 

Мета тренінгу — надати співробітникам апарату уявлення про сучасні загрози, види кібератак та базові навички протидії.


Під час заходу, зокрема, розглядали питання щодо вразливості людей (вступ у соціальну інженерію), особливостей роботи електронних пристроїв, видів розповсюджених атак (фішинг, несанкціонований доступ, крадіжка облікових даних тощо), детального аналізу атак на українські організації та інше.


Присутні отримали рекомендації та практичні поради з вибору паролів, пошуку інформації в Інтернеті, користування e-maіl, зберігання та публікації документів, роботи з прикладними програмами, використання чужих систем і спілкування в соціальних мережах.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

ДОВІДКОВО

 

Проект «Підвищення рівня ІКТ-компетентності співробітників апарату Верховної Ради України» реалізовується у кілька етапів та передбачає організацію і проведення досліджень, навчання і консультування персоналу, здійснення моніторингу та коригування отриманих результатів.