Герой АТО Петро Швидкий та його родина отримали ордер на квартиру, який від імені держави вручив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко (на знімку).

 

 

— У бою Петро Швидкий дістав важке вогнепальне кульове поранення хребта і спинного мозку із значним порушенням функції опори та ходи. Це наш герой. Я вважаю, що такий крок є реальною подякою від держави, — сказав на урочистостях у дворі будинку міський голова Владислав Атрошенко.


Ветерану АТО, який служив у складі батальйону міліції особливого призначення «Чернігів» на Луганщині, було важко говорити, адже саме була річниця загибелі побратимів. Та все-таки разом із дружиною та дітьми подякував за те, що держава не відвернулася від нього.


Начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик розповів, що надана ветерану квартира — кращий варіант із запропонованого, адже вона простора, з ремонтом та індивідуальним опаленням.

Чернігів.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Фото надано прес-службою Чернігівської міської ради.

Тим часом

На Тернопіллі сім’ям загиблих військовослужбовців та інвалідам І—ІІІ груп з числа військовослужбовців, які перебувають на квартирному обліку, на покращення житлових умов з держбюджету передбачено виділити 4,16 млн. грн. Покращать житлові умови сім’ям загиблих і в Бережанському, Борщівському, Заліщицькому районах та у Тернополі, інвалідам війни ІІ групи — у Тернополі та Заліщицькому районі. Однак для того щоб виплатити компенсацію у повному обсязі для всіх осіб, які перебувають у черзі на житло, додатково необхідно ще 1,6 млн. грн.


Галина МИКОЛИН.


Тернопільська область.