Голова Верховної Ради Андрій Парубій (на знімку) провів зустріч із Головою Федерації профспілок Григорієм Осовим (на знімку). Вони обговорили питання підвищення соціальних стандартів, зокрема, розміру мінімальної заробітної плати в контексті обговорення і прийняття держбюджету на наступний рік.

 


Глава парламенту висловив сподівання, що Верховна Рада, «найпевніше, вийде на прийняття кошторису країни 8 грудня». Він запропонував напередодні ухвалення головного фінансового документа обговорити його спільно з Прем’єр-міністром, лідерами парламентських фракцій і представниками Федерації профспілок. «Саме діалог є ключовим моментом у нашій співпраці, бо країна проходить непростий етап: ми проводимо реформи і водночас робимо все, щоб захистити наших дітей, щоб зупинити війну», — наголосив А. Парубій. Він підкреслив, що «це не виправдання, але маємо спільно нести відповідальність за все, що відбувається», і нагадав, що «цієї осені парламент і уряд чесно обговорюють і працюють над проектом бюджету-2017».


За підсумками зустрічі Г. Осовий запевнив, що в ці дні профспілки не вийдуть на акції протесту, «щоб не ставати об’єктом політичних маніпуляцій». Водночас наголосив: профспілки «не відмовляються від своїх намірів і вийдуть на акції на початку грудня, коли в парламенті розглядатимуть і ухвалюватимуть бюджет, який передбачає підвищення соціальних стандартів». «Ми «асистуватимемо» вашому розгляду і голосуванню», — сказав він, додавши, що акції триватимуть, поки не приймуть вимоги забезпечення соціальних стандартів».


Прес-служба апарату Верховної Ради України.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.