На Рівненській АЕС відбулося чергове засідання штабу з пуску комплексу з переробки твердих радіоактивних відходів (КПРАВ). Обговорювались питання фінансування об’єкту для його успішного введення у наступному році.

 

Керівник проекту з будівництва КПРАВ на РАЕС – заступник генерального директора РАЕС з капітального будівництва Сергій Куроєдов ознайомив учасників штабу з поточним станом справ, проблемними питаннями, розповів про те, що після розірвання угод з недобросовісними підрядниками відбулося повторне проведення тендерних процедур, тож на сьогодні будівельно-монтажні роботи на комплексі виконуються спеціалістами КНМП «Електропівденмонтаж». «Для завершення будівництва комплексу залишилось встановити ряд необхідного обладнання, зокрема, установку дезактивації металу. Особливість цього обладнання полягає в його специфічності та індивідуальності виготовлення», – наголосив С. Куроєдов.

 

Генеральний директор РАЕС Павло Павлишин зауважив, що РАЕС першою з усіх вітчизняних станцій перезатвердила проект будівництва відповідно до змін ринкових цін на обладнання, запевнив, що вже наступного року комплекс буде зданий у експлуатацію та стане першим в Україні об’єктом подібного типу.

 

Юлія КУЛАЄВА,
кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

 

Підготувала Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України