21 листопада — День Гідності та Свободи 

 

У жодній іншій країні немає свята, подібного нашому, українському! Звучить як музика, як пісня: День Гідності та Свободи! А яким змістом наповнене! Одне неможливе без другого. Без гідності немає свободи! І виходить: якщо ти здобув свободу, то ти її справді гідний. Хоч би як там було, але це красиві слова, і такими лишатимуться доти, доки ми всі разом не наповнимо їх реальним змістом!


Це свято визначене указом Президента України Петра Порошенка. Відзначається воно на честь початку двох українських революцій: Помаранчевої та Революції Гідності — Євромайдану.


«...Україна — це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції — наш Майдан 2004-го і Революція Гідності 2013 року. Я впевнений, що це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», — зазначив глава держави Петро Порошенко.


І коли вже Господь благословив українців бути гідними Свободи, то зберігаймо і захищаймо цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за нашу прекрасну Україну!

 

Акція протесту людей, невдоволених рішенням уряду про згортання євроінтеграції, на Майдані Незалежності в Києві у ніч на п’ятницю 22 листопада 2013 року.


Фото Владислава МУСІЄНКА/УНІАН.

 

24 листопада 2013 року. 
У Києві відбувся стотисячний мітинг громадян за підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.


Фото Олександра КЛИМЕНКА.

 

24 листопада 2013 року.
На вічі «За європейську Україну!» виступає Арсеній Яценюк.


Фото Олександра КЛИМЕНКА.

 

1 грудня 2013 року.
Народне віче в Києві, мітинг прихильників євроінтеграції України. 


Фото Олександра КЛИМЕНКА.