Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко взяла участь у роботі неформального дискусійного майданчика «мінська платформа». Цей майданчик працює вже кілька місяців. Там народні депутати, представники різних фракцій і груп обговорюють ситуацію на Донбасі, реалізацію Мінських угод, зустрічаються із представниками мінських підгруп.

 

«Нині в рамках «мінської платформи» відбулась дискусія народних депутатів із представником у Тристоронній контактній групі (ТКГ), головуючим в ОБСЄ Мартіном Сайдіком», — повідомила І. Геращенко у Фейсбуці.


За її словами, дипломат поінформував українських політиків про роботу мінських груп і визнав, що це непрості дискусії. Водночас він наголосив на пріоритетності для всіх мінських груп безпекової компоненти.


Народних депутатів цікавили питання методології роботи спостережної місії ОБСЄ та здійснення ними моніторингу. Багато питань стосувалися також роботи політичної та безпекової груп. Крім того, парламентарії звернулися до координатора від ОБСЄ в ТКГ із проханням активізувати всі зусилля задля звільнення заручників.


Перший заступник глави парламенту повідомила також, що, інформуючи народних депутатів про роботу політичної групи, М. Сайдік наголосив: у Мінську обговорюють лише модальності можливих виборів, а не законопроект.


Вл. інф.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік (ліворуч).

 

Народні депутати України Володимир Ар’єв, Нестор Шуфрич, Мустафа-Масі Наєм, Світлана Заліщук.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.