Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом протиправної діяльності підпільного цеху, що здійснював масове виробництво та збут на територію кількох областей України незаконного виготовлених алкогольних напоїв.

 

Джерело фото -
прес-служба прокуратури Рівненської області.

 

Досудовим розслідуванням, що його проводили слідчі ДФС України в Рівненській області встановлено, що підпільну діяльність з виробництва фальсифікованої горілчаної продукції, яка у подальшому реалізовувалася через мережу роздрібної торгівлі, організував 38-річний житель Львівщини.

 

- Для незаконного виробництва горілчаного фальсифікату під ім’ям відомих українських та світових торгівельних брендів чоловік пристосував відповідне складське приміщення, використав спеціальне обладнання та підроблені марки акцизного податку, - розповів начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області Віктор Мидловець. - У ході проведення слідчих дій у кримінальному провадженні вилучено незаконно виготовлену алкогольну продукцію на суму 1,8 млн. грн., а також обладнання, що забезпечує її масове виробництво, на 4,7 млн. грн.

 

Обвинуваченому інкриміновано ч. 1 ст. 199 та ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут підроблених марок акцизного податку та незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів), що передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Про це «ГУ» повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.

 

Підготувала Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України