Міськраді дорікають "пам'ятником велосипеду"

 

Сумчани креативно відзначили Всесвітній день пам'яті жертв ДТП, який цього року припав на неділю 20 листопада. Активісти підняли на самісінький вершечок стовпа, що знаходиться навпроти міськради, помаранчевий велосипед.

 

Так керівникам Сум вирішили нагадати, що спливло вже чотири роки після прийняття міської цільової програми "Два колеса", але в обласному центрі так і не збудували обіцяних велодоріжок. А це, переконані активісти, напряму пов'язане не лише зі здоров'ям сумчан, а й із мінімізацією кількості ДТП. Тому й вимагають закласти кошти на реалізацію програми "Два колеса" у бюджеті міста на 2017 рік.

 

**

 

Приміським поїздам наказали не зупинятися

 

Приміські поїзди, що вирушають із центрального вокзалу Сум або туди прибувають, більше не зупинятимуться на найбільш багатолюдних залізничних платформах -- "52-й" і "58-й кілометр".

 

Ці зупинки перебувають у межах міста на північний схід та південний захід одразу після вокзалу, і саме тут сідало та виходило з вагонів найбільше пасажирів. Тепер на цих платформах не зупинятиметься вісім приміських потягів, що слідують у напрямку Ворожби, та 13 -- що їдуть у напрямку Тростянця і Охтирки. Залізничники пояснюють, що пішли на такий крок через борги місцевих бюджетів за пільгові пасажироперевезення. Перед цим вони погрожували взагалі відмінити приміські поїзди, аби змусити місцеву владу розрахуватись за надані послуги.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України