Революція Гідності — це не просто спогад, вона триває й досі. Адже завдання, які були поставлені тоді й нині лишаються актуальними для України. Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій розповів в інтерв’ю телеканалу «Рада».


«Коли 21 листопада ввечері я з мегафоном виходив зі свого номера в готелі «Київ» і йшов на Майдан, розумів: непідписання Угоди про асоціацію потягне за собою наслідком входження до Митного союзу, а потім крок за кроком фактичне поновлення Кремлем контролю над зовнішньою та внутрішньою політикою України. Тому, крім інших важливих речей, як свобода слова, свобода зібрань, євроінтеграція, для мене це була боротьба за українську незалежність», — наголосив він.

 


Зламавши план Кремля «встановити тотальний контроль над Україною через маріонетку Януковича», не маючи інших варіантів, Росія міліарною силою, відвертою зброєю та армією пішли на Україну, зауважив А. Парубій.


За його словами, АТО — це продовження Майдану. «Бо коли була обезсилена армія, деморалізовані спецслужби, добровольці з Майдану стали на захист країни на таких само барикадах, постах біля Дебальцевого, Щастя, Маріуполя. Великою мірою саме вони стали ідеологічною основою цієї війни»,— сказав він і додав: «Для мене це була і є боротьба за незалежність України. І коли мене питають: «А що ми зробили за ці три роки? Я відповідаю: Ми захистили українську незалежність, ми захистили українську самостійність».


Глава парламенту визнав, що в країні нині багато проблем, зокрема в економічній сфері. «Але час війни, то важкий час, і неможливо передбачити, що під час війни може бути неймовірний економічний підйом. Адже нам доводиться давати великі кошти на армію, безпеку та реформувати, фактично заново створювати, українську армію. Важко думати, що в період війни можна робити якісь неймовірні економічні злами, але це боротьба, яка гарантує нашим дітям й онукам не лише життя в самостійній державі, а й їхню безпеку, добробут», — наголосив А. Парубій.


«Ми зупинили Путіна на Майдані, ми зупинили його на сході, і весь його план «русской весны» був повністю провалений. Увесь цивілізований світ об’єднався навколо України, і санкції злодійську імперію, яку очолює Путін, щодня знекровлюють і знекровлюють. А українські реформи, можливо, не так швидко, як цього би хотілося, але йдуть і дають результат», — додав Голова Верховної Ради.


Вл. інф.