«На контрольно-пропускних пунктах «Ужгород» і «Солотвино» утворилися величезні черги через те, що кожні п’ять днів українцям з іноземною реєстрацією автівок треба перетинати кордон. Водночас громадяни Євросоюзу можуть не реєструвати своє авто в Україні протягом року. Чому б не урівняти права громадян України та ЄС стосовно перебування транспортного засобу з іноземною реєстрацією на території нашої країни?»


Юрій КАЧУР. 


Закарпатська область.


Народний депутат (позафракційний) Юрій ДЕРЕВ’ЯНКО (на знімку):

 


— Справді, ця проблема довго не вирішується. Громадські активісти вимагають від Верховної Ради прийняти справедливе рішення в питанні законодавчого врегулювання ввезення імпортних автомобілів на іноземній реєстрації для громадян України. Зокрема, вони пропонують, щоб за кожен місяць перебування такого транспортного засобу українець платив гроші в державний бюджет. Натомість сьогодні ці кошти отримують чиновники, митники, всі ті, хто фальшує довідки, або іноземні громадяни, котрі надають так званий сервіс для наших співвітчизників.


Не секрет, що за останні роки українці не стали заможнішими, а державні чиновники і влада не зробили нічого для зменшення податків, щоб люди мали можливість купити автомобіль і розмитнити його в Україні.


Ми вимагаємо невідкладних дій з боку Верховної Ради, профільного парламентського комітету та уряду. Зокрема, звертаємось до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана дати відповідне доручення створити робочу групу з цього питання, щоб не на словах, а на ділі за короткий час доопрацювати компромісний законо-проект. Цей документ змусить наших громадян не порушувати закон, а чесно сплачувати кошти в державний бюджет і користуватися машинами з іноземною реєстрацією протягом року.

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання народним депутатам, очільникам парламентських комітетів, міністрам та керівникам інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».