Володимира Полицяка у райцентрі Млинів, що на Рівненщині, знають і шанують не тільки як порядного колишнього правоохоронця, а й як талановитого живописця. Зокрема, остання його картина «Кіборги» Млинівщини» присвячена захисникам донецького аеропорту — уродженцям нашого району Петру Полицяку з Борбина, Василю Соколовському з Млинова та Олександру Кравчуку з Аршичина. Причому війна так розклала гіркий пасьянс, що 22-річний Петро загинув при обороні летовища, 26-літній Олександр Кравчук зник безвісти в січні 2015-го, а 34-річний Василь із тяжкими пораненнями, але живим повернувся з фронтового пекла.


Нещодавно Володимир Полицяк разом із волонтером Любомиром Волошиним побував у військових лицарів на сході України, презентував їм виставку власних картин. Цікаво, що на одному з блокпостів військові, вгледівши картину «Кіборги» Млинівщини», розпитали про її сюжет і... віддали честь героям на полотні.


Ще одна історія на передовій. Переглядаючи картину млинівчанина, бійці довго затримували погляд на одному з її героїв і врешті впізнали на ній свого однополчанина із Млинова Василя Соколовського — «кіборга» і кавалера ордена «За мужність» 3-го ступеня.


Та чи не найвищою оцінкою творчості Володимира Полицяка стало прохання до митця дев’яти вояків 128-ї гірсько-піхотної бригади написати їхній колективний портрет (на знімку). Тож після повернення додому художник відклав усі справи, взявся за пензель і врешті виконав прохання вояків. Незабаром він знову побуває у них із творчим звітом.

 



Млинів
Рівненської області.


Фото автора.