На Прикарпатті спорудили пам’ятник Герою Небесної Сотні Сергію Дідичу (на знімку). Урочисте відкриття монумента героїчному землякові відбулось напередодні третьої річниці Революції Гідності у селі Стрільче Городенківського району. Вшанувати світлу пам’ять Героя України спільно з дружиною пані Галиною, дітьми та родиною Сергія Дідича на його малій батьківщині приїхали друзі, побратими з Майдану, представники влади, духовенства, громадськості, свободівці та очільник всеукраїнського об’єднання Олег Тягнибок. Присутні поклали квіти до могили Героя та взяли участь у спільній панахиді за загиблим.

 

 


Сергій Дідич народився 3 листопада 1969 року. Громадський активіст, голова Городенківської районної організації ВО «Свобода», сотник івано-франківської сотні на столичному Майдані, депутат Городенківської районної ради, в якій очолював комісію з соціально-економічного розвитку, засновник і директор туристичного клубу «Золоте Руно». Він першим почав напрацьовувати туристичні маршрути сплавів по Дністру, які мали стати другим масштабним напрямом туристичного розвитку Івано-Франківщини. На столичному Майдані був разом із дружиною з перших днів грудня 2013-го. У Палаці Свободи (Центр культури та мистецтв) відповідав за порядок на другому поверсі. 18 лютого 2014-го граната розірвала йому сонну артерію.


Указом Президента України від 21 листопада 2014-го 44-літньому Сергію Васильовичу Дідичу присвоєно звання Героя України. На його честь названі вулиці в Івано-Франківську та м. Городенка, там же на будинку, де він проживав 14 років, встановлено меморіальну дошку. Чоловікові посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Городенки», його удостоєно медалі «За жертовність і любов до України». У загиблого залишились дочка Ірина та син Андрій.


Загалом у числі героїчної Небесної Сотні сім прикарпатців: Ігор Дмитрів, Ігор Ткачук, Роман Гурик, Михайло Костишин, Богдан Калиняк, Василь Шеремет і Сергій Дідич.



Івано-Франківська область.


Фото з офіційної сторінки обласної організації ВО «Свобода Прикарпаття».