Претенденти на субсидії: щодня плюс тисяча

 

Уже 64 тисячам сумських родин призначили субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Це понад дві третини від їх загальної кількості. За останні 10 днів до списку щодня додавалося у середньому по тисячі домогосподарств, і за відсотком "охоплення" цим видом державної соціальної допомоги облцентр вийшов на перше місце в державі. Директор Департаменту соціального захисту населення міськради Тетяна Масик вважає, що таке лідерство не означає, що у Сумах живуть найбідніші українці, котрі отримують найнижчі доходи. Просто працівники департаменту соцзахисту добре працюють і сумлінно виконують свої обов'язки.

 

*

ДОРЕЧІ

А хліб дорожчає вдруге

 

Найбільший виробник хліба в регіоні -- "Сумська паляниця" -- із 22 листопада підвищив ціни на хлібобулочні вироби. Вони подорожчали у середньому на 5 відсотків -- це від 40 до 50 копійок на кожній буханці. Необхідність такого кроку пекарі виправдовують зростанням вартості сировини та високими цінами на енергоносії. "Стара" ціна хліба протрималася в Сумах трохи більше місяця. Попереднє подорожчання відбулось 11 жовтня через зняття обмежень на величину торговельної надбавки, що раніше діяли для соціальних продуктів. Обмеження скасували з 1 жовтня нинішнього року.

 

 

**

 

Ліс рубають -- колоди летять

 

На Сумщині почастішали випадки незаконних лісозаготівель. Прокуратура області поінформувала про розслідування факту порубки 280 ясенів та дубів у Сумському районі. Заподіяні зловмисниками збитки оцінили в 1,3 млн. грн. Одному з них вже вручено повідомлення про підозру. Одразу після цього поліція поінформувала про затримання вантажівок у Білопіллі та Глухові, де також знаходилась деревина без супроводжуючих документів. Коли викласти в суцільну лінію колоди, які перевозились в одному з КамАЗів, її довжина становитиме 400 метрів. Лише за добу на Сумщині зафіксовано п'ять фактів незаконних оборудок з деревиною, яку транспортували у вигляді дров або лісу-кругляка.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України