На Крюківському вагонобудівному заводі вже виконують замовлення Укрзалізниці на виготовлення для неї 350 вантажних вагонів.


Договір між ними було підписано днями після завершення тендерних процедур. Йдеться про напіввагони моделі 12-783 із модернізованим візком, який істотно збільшує міжремонтний пробіг. Вони є універсальними і призначені для перевезення сипучих, пакетованих та інших вантажів, що не потребують захисту від атмосферних опадів. Виробничий графік кременчуцьких вагонобудівників сьогодні досить напружений. Згідно з ним, вони повинні поставити замовнику всі вагони до кінця року.


А перша партія в кількості 50 одиниць має надійти його підрозділам уже на початку грудня. Однак таке завантаження роботою і, власне, відновлення партнерських зв’язків після підписання 10 листопада меморандуму про співробітництво між Укрзалізницею і ПАТ «КВБЗ» неабияк обнадіює колектив останнього. Голова наглядової ради вагонобудівного підприємства Володимир Приходько назвав реалізацію цього договору знаковою подією. Адже він став першою такою угодою між згаданими партнерами за останні три роки.

 


На знімку: в цехах вагонобудівного підприємства знову кипить робота.


Фото з сайту ПАТ «КВБЗ».