Народні депутати фракції партії Блок Петра Порошенка Андрій Антонищак, Михайло Кобцев, Олег Барна, Василь Яніцький підготували та внесли на розгляд Верховної Ради проект постанови про відзначення 75-річчя створення Української Повстанської Армії (№ 5427-1).


«У 2017 році виповнюється 75 років з часу створення Української Повстанської Армії, — йдеться у тексті документа. — Враховуючи важливу роль та вагомий внесок УПА в здобуття та проголошення української незалежності, її визначальний вплив на формування національної свідомості та процеси державотворення, необхідно врочисто відзначити на державному рівні 75-річчя створення повстанської армії».


Боротьба УПА стала яскравим свідченням національно-державницьких прагнень українського народу, вважають автори законопроекту. «Враховуючи її значну роль в українській історії ХХ століття, цілком закономірним є відзначення на державному рівні 75-річчя створення УПА», — підкреслив Андрій Антонищак.


Проектом постанови Верховній Раді пропонується доручити Кабінету Міністрів утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні ювілейної дати, розробити та затвердити план відповідних заходів і подати до парламенту законопроекти, спрямовані на належне вшанування та посилення соціального захисту ветеранів УПА.


Вл. інф.