Про перспективи розвитку плодоовочевого бізнесу України говоритимуть провідні українські та міжнародні експерти під час Тринадцятої міжнародної конференції «Овочі та фрукти України-2016. Прибуткові рішення». Триденний форум відкривається 29 листопада у Києві.

 

Як зазначають фахівці «АПК-Інформ: овочі та фрукти», що виступає організатором цього заходу, не зважаючи на російське ембарго, наша держава продовжує нарощувати експорт плодоовочевої продукції. Приміром, продажі за кордон суниці садової з України в 2016 році збільшилися в 25 разів! У вересні мали рекордний експорт кавунів та динь, а поставки лохини на зовнішні ринки зросли в 4 рази. При цьому основними покупцями цих ягід були країни Євросоюзу. Крім того, українські аграрії на 60% збільшили реалізацію тепличних томатів до ЄС. І все це відбувається в умовах, коли всього лише пару років тому РФ залишалася практично єдиним ринком збуту українських овочів та фруктів.

 

Таким чином українські виробники продукції, які роками працюють в жорстких умовах, розраховуючи лише на себе, доводять, що вони готові до будь-яких ринкових викликів. Не зважаючи на дуже важкі два сезони, плодоовочевий сегмент аграрного бізнесу України розвивається чи не найшвидше!

 

Найцікавішим феноменом плодоовочевого ринку є те, що стрімке зростання не тільки не вичерпує його можливості, але й створює нові перспективні ніші для інвестицій, які сприяють підвищенню добробуту в сільській місцевості завдяки високій потребі в трудових та інших ресурсах, та дозволяють значно підвищити експортну виручку країни.

 

Підготувала Галина КВІТКА.

 

Голос України