За інформацією «Укрцукру», вітчизняні підприємства вже переробили понад 10 млн. тонн цукрових буряків. На початок тижня у країні зварено майже 1,5 млн. тонн цукру – більше, ніж минулого року за увесь сезон (1,43 млн. т ).

 

У асоціації наголошують, що цьогоріч значно зросли посівні площі під солодкими коренями, також дещо покращилися якісні показники: цукристість буряків підвищилася на 0,13% (до 17,8%), а вихід цукру – на 0,11% і становить 14,85%. Це дало змогу наростити обсяги виробництва солодкого піску.

 

Тим часом, через сильні снігопади минулого тижня майже 44 тис. га цукрових буряків пішло під сніг. Проте дана культура, стверджують в «Укрцукрі», не боїться морозів до -10°С. Тому виробники мають всі шанси зібрати і ці солодкі корені.

 

За прогнозами асоціації, більшість цукрових заводів завершить переробку буряків до Нового року (вже зупинилися чотири заводи, по два в Харківській та Хмельницькій областях). Лише три підприємства країни заготовили достатньо сировини, щоб працювати і в січні.

 

Підготував Валерій ДРУЖЕНКО.

 

Голос України