У селищі Рибці, що під Полтавою, врочисто відкрили дошкільне відділення міської загальноосвітньої школи № 36. Йдеться про дитсадок із ясельною та різновіковою групами. Його відвідуватимуть майже півсотні малят. І, з огляду на збільшення кількості дітей у приміському селищі, яке не так давно "влилося" в адміністративні межі обласного центру, когорта вихованців дошкільного відділення, вочевидь, уже найближчим часом поповниться.

 

На урочистостях із нагоди його відкриття батьки хлопчиків і дівчаток нагадали про те, що цієї події вони чекали ще тоді, коли самі були... дошкільнятами. Адже "пауза" з відсутністю в селищі дитсадка затягнулася фактично на чверть століття. Весь цей час мамам і татусям доводилося кожного дня відвозити своїх чад у полтавські заклади або залишатися з ними вдома. Такі поїздки з малечею у переповнених ранкових автобусах чи маршрутках нікому не додавали ні настрою, ні здоров'я...

 

Зрештою, задавнену проблему вдалося розв'язати. Задля цього з бюджету Полтави на ремонт приміщення було виділено понад три мільйони гривень. Надійшли кошти й на закупівлю меблів, обладнання та інших складових затишку і комфорту. В будівлі встановили пластикові вікна, облаштували сучасну систему опалення. Не менш важливо й те, що з дошкільнятами, крім вихователів, працюватимуть практичний психолог, медсестра та музичний керівник.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України