У Тернополі вчора, 22 листопада, сталася надзвичайна подія. За інформацією обласного управління ДСНС, через детонацію газу у мікрорайоні "Новий світ" прогримів вибух, з асфальту вирвало кришки каналізаційних люків й травмувало двох людей.

 

Попередньо встановлено, що природний газ накопичився в каналізаційних колодязях телекомунікаційних мереж Тернопільської філії ВАТ "Укртелеком". У результаті проведення аварійних робіт на перехресті вулиць Чехова та Крушельницької трапилася детонація вибухової суміші. Спалах стався у трьох колодязях. За п'ять хвилин, приблизно з 17 год. 30 хв. до 17 год. 35 хв., у повітря злетіли 12 люків кабельних споруд. Травми отримали двоє перехожих: 38-річний чоловік госпіталізований з забійними ранами та підозрою на перелом ноги, у іншого 28-річного чоловіка від спалаху зайнявся верхній одяг, він отримав термічні опіки тіла.

 

Як повідомляє офіційний сайт Тернопільської міської ради, 23 листопада з 10 год. у зв'язку з проведенням аварійних робіт ПАТ "Тернопільміськгаз" припинить подачу газу у частині міста, де сталися вибухи. Тривають ремонтні роботи, встановлюються причини вибуху та винні у тому, що сталося.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України