Наприкінці минулого тижня Мінрегіон спільно з Програмою РЄ «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» провели в Краматорську тренінг «Академія лідерства» для очільників місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей.

 

Це «перша ластівка» із низки заходів, запланованих Радою Європи на підтримку місцевої демократії на сході України, частина території якого допоки є зоною АТО. Коли закінчаться бойові дії і незаконно загарбані ворогом райони буде зрештою визволено, державний кордон країни повністю відновлено, а місцевим органам влади повернуть їх природні функції з управління територіями, оновленому Донбасу будуть украй необхідні справжні провідники змін — нові лідери громад. Тож, зрозуміло, що готувати їх треба вже сьогодні. І саме на це спрямована унікальна тренінгова програма РЄ «Академія лідерства», що ґрунтується на методології «Сучасне лідерство для сучасної місцевої влади». Вона максимально ефективно показує, як використовувати новітній інструментарій, кращі практики та стандарти муніципального розвитку країн—членів РЄ для навчання та підвищення кваліфікації керівників органів місцевого самоврядування.


У чому криється унікальність згаданої методології? Лідерство, зауважують її розробники, — нагальна вимога сучасного світу. Децентралізаційні реформи, які відбуваються на нашому континенті, зокрема і в Україні, ставлять нові виклики перед місцевим самоврядуванням, потребують нових управлінських підходів, переходу до сучасного типу мислення.


Традиційні погляди на управління уже «не працюють». Дедалі більше працівників місцевих рад відмовляються працювати в авторитарній атмосфері, вимагають поваги до своєї гідності, цінують можливість самореалізації та творчих підходів до роботи.


За таких умов вельми складно ухвалювати оптимальні управлінські рішення, неможливо запровадити в місцевих радах сучасні практики доброго (належного) врядування, зробити їх діяльність ефективною.
Змінити ситуацію може лідерство в його європейському розумінні. Йдеться про набір процесів, які організаційно створюють нову команду управлінців чи адаптують уже чинну до нових умов. Лідерство визначає, яким має бути майбутнє, поєднує працівників із баченням цього майбутнього та спонукає людей зробити це бачення реальністю, незважаючи на перешкоди.


Лідери надихають колег чітким баченням того, як можна робити справи краще. Вони будують організацію не лише на контролі за працівниками, як це було зазвичай. Світ змінився, і сучасний лідер повинен уміло поєднувати їхню свободу з певним обсягом контролю, він вдається не до керування, а до врядування, заохочуючи цим колег до пошуку нових ідей, навчання, творчої колективної роботи.


В Академії лідерства вчать керівників громад бути готовими переглянути свої плани і внести відповідні корективи, заохочувати членів своєї команди до обміну знаннями, вдаватися до відкритої комунікації, бути доброчесним, прислухатися до думок людей, просувати в колективі справедливість, рівність, довіру, покращувати муніципальну культуру тощо.


Ще одна обов’язкова риса сучасного очільника органу місцевого самоврядування, пояснюють організатори тренінгу, — готовність і вміння максимально залучати до прийняття та реалізації управлінських рішень представників бізнесу і третього сектору (організацій громадянського суспільства, окремих громадян) та забезпечення за рахунок цього результату, прийнятного для всіх сторін, від яких залежить розвиток громади.


Певна річ, таких лідерів сьогодні потребують усі вітчизняні громади. Тож Рада Європи через свою Програму «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» вже кілька років поспіль проводить згадані тренінги для самоврядного активу різних регіонів країни. Чимало лідерів нових об’єднаних громад уже одержали відповідні сертифікати РЄ.


Сьогодні можливість стати слухачами Академії лідерства завдяки співпраці вітчизняного уряду та Ради Європи отримали й очільники органів місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей. Адже зміни на краще в їхньому краї не за горами, тож вони повинні заздалегідь підготуватися, щоб належно управляти ними.