Київським динамівцям у Неаполі потрібна була лише перемога. Інший результат їх не влаштовував, бо не залишав жодних шансів посісти підсумкову третю позицію. А саме вона давала право надалі виступати в Лізі Європи.

 

 


Кияни не програли, але краще діяли в обороні, ніж в атаці. Наступальним діям гостей бракувало гостроти. А без атакувальної настирності, швидких рішень попереду завдання не виконати.
Після зустрічі тренер киян Сергій Ребров намагався захищати підопічних:


— Сьогодні в нас грало багато молодих футболістів, і для них це великий досвід. Я подякував гравцям у роздягальні. Не думаю, що хтось бачив, як ми прагнули зберегти нічию. Ми грали проти дуже серйозної команди, яка гідно представляє Італію в Лізі чемпіонів. Нам було непросто, але ми майже не давали суперникові створювати моменти завдяки тому, що хлопці діяли збалансовано в атаці й обороні. Однак багатьом із них ще бракує вміння і досвіду гри на такому високому рівні.


Можливо, ми б і погодилися з такими поясненнями. Але не всі гравці нинішнього «Динамо» такі вже геть «жовторотики». Є серед них чимало виконавців, котрі виступають у команді не один день. Тому важко зрозуміти, чому, окрім Ярмоленка, не знаходиться тих, хто б узяв на себе відповідальність притримати м’яч, зіграти нестандартно, віддати передачу, яка б загострила ситуацію...


Тому виникає сумнів, що всі гравці команди по-справжньому профпридатні. Іншими словами, багато хто з них утворює баласт, з яким відомо що треба робити.


***


Стримавши стартовий натиск господарів, «Динамо» вдалося дещо збити темп і організувати кілька атак на ворота Рейни. Спочатку Бесєдін не дотягся до м’яча після подачі Ярмоленка із флангу, а удар Рибалки був неточним.


І тут треба сказати, що динамівцям украй важко давалися переходи від оборони до атаки. Хоча у Реброва, як уже згадувалося, інше бачення ситуації. Варто було нашим футболістам заволодіти м’ячем у центрі поля, як неаполітанці швиденько накривали їх, змушуючи помилятися.


Одне слово, жодних успіхів в атаці. В обороні, щоправда, виходило трохи краще. За жвавим Мертенсом досить уважно стежили Хачеріді та Віда, підстраховуючи один одного. Та й Кальєгону з Інсіньє створити щось небезпечне для нас не вдавалося.


У другому таймі картина на полі не змінилася. «Наполі» атакував, а «Динамо» продовжувало відбиватися. На 55-й хвилині Ярмоленку вдалося прорватися в карний майданчик господарів і викласти м’яч під удар Сидорчуку, який з гострого кута, на жаль, пробив набагато вище воріт.


Час спливав, і в діях гравців «Динамо» замість бажання спробувати створити диво й добути оті бажані три очки почала проявлятися ще більша безпорадність. Поява на полі свіжого Мораеса жодним чином не вплинула на перебіг боротьби. Форвардові лише раз вдалося вирватися на вільний простір, але його удар був украй неточним...


Геннадій БРАНИЦЬКИЙ (з Неаполя).


Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО (спеціально для «Голосу України»).