Дорогі друзі!


Щиро й сердечно вітаю колектив та студентів університету зі славним 100-річним ювілеєм.


За час свого існування він пройшов гідний шлях становлення від Чернігівського колегіуму, створеного за взірцем Києво-Могилянської академії, до одного з провідних вищих навчальних закладів України. Педагогічні ідеї його засновників увійшли до скарбниці вітчизняної педагогічної думки і заклали підвалини української вищої освіти.


Варто відзначити, що успішна багаторічна діяльність закладу сповнена давніми і самобутніми традиціями, пошуком ефективних методів підготовки освітянських кадрів, впровадженням сучасних інноваційних технологій навчання. Університетом підготовлено понад 50 тисяч висококваліфікованих фахівців — учителів, педагогів, вихователів, керівників шкіл, державних установ, діячів науки, техніки, культури.


Дякую колективу університету за самовіддану працю, глибоке розуміння важливості якісної підготовки фахівців, спроможних забезпечити оновлення нашого освітнього простору відповідно до світових стандартів.
Бажаю всім вам миру, міцного здоров’я, щасливої долі, довгих і плідних літ життя, творчої наснаги та успіхів у нелегкій, але надзвичайно потрібній суспільству праці.


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.