Криза-трамплін для нових можливостей

 

З початку року в Сумах зареєстрували майже дві тисячі нових підприємств та підприємців, що отримали консультації в міському Центрі зайнятості.

 

"Бізнесменам на старті" запропонували скористатися кількома вигідними механізмами, серед яких компенсація соціального внеску, який замість роботодавця сплачує до бюджету Служба зайнятості. Це відбувається за умови створення на підприємстві нових робочих місць для працівників з числа безробітних.

 

Заохочується також працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Служба зайнятості компенсує роботодавцям кошти, виплачені переселенцям як зарплати. Частина підприємців вже скористалися такими фінансовими послугами.

 

**

 

Школярі пішли на карантин, дорослі -- на лікарняні

 

На Сумщині вже в кількох навчальних закладах оголосили карантин. Найбільше хворих учнів в Охтирському районі -- там на кілька днів зачинили п'ять шкіл. У Сумському районі не працюють дві школи, у кожній захворіли понад 80 дітей. В одній із шкіл Путивльського району на карантин відправили першокласників, а в Сумському кадетському корпусі застудні інфекційні хвороби вивели зі строю понад 60 відсотків вихованців. У Недригайлівському вищому професійному училищі із 280 підлітків захворіли 150.

 

Загалом упродовж тижня на грип та ГРВІ на Сумщині занедужали 4200 осіб, але в обласному управлінні охорони здоров'я запевнили, що епідеміологічний поріг ще не перевищено. Тим часом у Сумах від грипу вже помер школяр. Нинішнього сезону це перша така трагедія в Україні.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України