У Полтавському центрі соціально-психологічної реабілітації учасників АТО почала діяти майстерня Святого Миколая. Тут виготовляють новорічно-різдвяні іграшки, а також навчають робити це всіх охочих. Адже йдеться про роботу на добровільних засадах під керівництвом активістів найавторитетнішої волонтерської організації Полтави "Команда небайдужих".

 

Останні разом з однодумцями доклали неабияких зусиль для появи згаданого центру. Тепер хочуть облаштувати в ньому ще й дитячу кімнату, яку відвідуватимуть сини і доньки захисників України. Необхідні для цього кошти виручать від продажу новорічно-різдвяних іграшок, які разом виготовляють уже сьогодні. А в грудні на Соборному майдані відкриють будиночок Святого Миколая. Саме там, на передноворічному ярмарку, продаватимуть ці ялинкові прикраси та інші саморобки.

 

До речі, однією з волонтерок, яка дає майстер-класи з виготовлення іграшок, є донька полеглого на Донбасі добровольця-учасника АТО Валерія Боняківського Марія. За її словами, з допомогою Святого Миколая та його помічників у тій дитячій кімнаті з'явиться все необхідне для цікавого і змістовного дозвілля малечі. Тож у реабілітаційний центр можна буде приходити всією родиною. Поки діти бавитимуться іграшками, братимуть участь у розвиваючих іграх, їхні батьки займатимуться корисними справами.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України