Обидва наші клуби за суперників мали турецькі команди і за свою гру і результат здобули різні оцінки. «Зоря» в гостях вела суперечку з лідером групи і зазнала третьої поразки на цьому етапі. Поки що в графі перемог у луганчан значиться нуль. Але навіть виграш у Стамбулі вже нічого не змінював для них.


Та луганчани, схоже, не думали про це. Загалом вони зіграли непоганий матч, хоч і поступилися. У першому таймі «Зоря» діяла набагато сильніше від опонента. Вона більше володіла м’ячем, атакувала. Однак, як і в більшості матчів цього розіграшу Ліги Європи, нашій команді забракло реалізації і впевненості.


Юрій Вернидуб:


— Намагалися показати хорошу гру. Особливо нам вдавалося в першому таймі. Як на мене, ми помітно перегравали суперника, але не змогли забити. У другій половині рівновага тривала до першого забитого м’яча. Після того як пропустили, у нас стався надлом. Як наслідок, пропустили вдруге. Але не зупинилися, продовжували йти вперед з надією забити бодай м’яч. На жаль, не вдалося.
Наступний наш поєдинок проти «Манчестер Юнайтед» особливий. Либонь, не варто зайвий раз наголошувати, з ким доведеться грати. Всі квитки продано. Отже, буде аншлаг. Тому відчуваємо велику відповідальність. Нам би дуже хотілося зіграти якнайкраще. Потрібно щонайменше не програти. Хоча зустріч, безумовно, очікується нелегка. «Манчестер Юнайтед» ще не вирішив питання проходження далі. Тому до Одеси прилетіти має основним складом.

 


***


«Шахтар» продовжив свій тріумфальний виступ у турнірі. І черговий іспит також склав на відмінно. Навіть у дещо зміненому складі без кількох основних виконавців «гірники» повністю переважали суперника — забили багато і жодного разу не пропустили, довівши різницю забитих і пропущених м’ячів до ще переконливішого рівня.


Отже, тренер переможців, як і обіцяв, вніс до складу помітні зміни: так, на лаві запасних залишилися Кучер, Марлос, Степаненко, а воротар П’ятов навіть не потрапив до заявки. Своєю чергою місце у воротах отримав Микита Шевченко, для якого дебют у складі «гірників» у єврокубках був чудовий. Також у стартовому складі вийшли молоді Андрій Борячук та Микола Матвієнко.


Сам матч нагадував першу зустріч між командами, «Шахтар» зі старту взяв ініціативу, не давши супернику навіть зачепитися за центр поля. З результативною атакою господарі не забарилися. Але не без допомоги суперника. М’яч у власні ворота відправив Бардакджи після подачі у карний майданчик з правого флангу від Бернарда.


Надалі «Шахтар» діяв без допомоги, забивав ефектно, грав надпереконливо. Але варто відзначити не великий «сухий» рахунок, а те серйозне ставлення донеччан до кожного поєдинку, хоча завдання на цьому етапі вони виконали ще раніше. Сподіватимемося, що лідер чемпіонату України не збавить взятого темпу. Тому немає сумнівів, що він є одним із основних претендентів на загальну перемогу в змаганнях.
Зрозуміло, що після чергової звитяги настрій у наставника «Шахтаря» Паулу Фонсеки був чудовий:


— З перших хвилин ми були налаштовані тільки на перемогу. І зрештою здобули її достатньо переконливо. Звичайно, після першого гола нам стало набагато легше. Окремо похвалю тих виконавців, які не часто виступають у таких турнірах, але всі відмінно себе показали. Тому особливо радий цій перемозі.


До кожного поєдинку в нас дуже серйозне ставлення. Поважаємо кожного суперника, налаштовуємося на боротьбу серйозно. Не став винятком і «Коньяспор» — хороша команда. Вона приїхала до Львова після двох перемог у чемпіонаті Туреччини. В неї ще залишалися шанси змінити ситуацію на краще для себе в Лізі Європи...


Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).