У Полтаві офіційно представили нового голову облдержадміністрації Віктора Бугайчука. Уперше це зробив не «вищестоящий» посадовець зі столиці, а голова обласної ради Петро Ворона. Під час «презентаційної» прес-конференції 56-річний керівник ОДА напівжартома зауважив, що він також із «донецьких», адже народився у місті Сєверодонецьку Луганської області. Свого часу закінчив Харківський політехнічний інститут. Починав трудову діяльність інженером, обіймав управлінські посади на кременчуцькому заводі комунального устаткування.

Останній під його керівництвом було модернізовано й реорганізовано в компанію «Ампер», яка випускає сучасне промислове електрообладнання і налічує сьогодні 300 працівників. Її наглядову раду очолював до призначення на державну посаду. Як політика і громадського діяча на обласному рівні Віктора Бугайчука поки що знають мало. А от у Кременчуці він виявляв неабияку активність. Передусім як єдиний депутат міськради від ВО «Свобода» та захисник інтересів представників малого і середнього бізнесу. Відповідаючи на запитання власкора «Голосу України», зауважив, що не збирається призупиняти своє членство у партії, яка сповідує ідеологію українського націоналізму. І водночас не бачить перепон для порозуміння з усіма земляками.

У тому числі й тими, хто досі перебуває під впливом пропагандистських «страшилок», які розповсюджувались у нас раніше, а тепер продовжують нав’язуватися зовні виключно задля роз’єднання українців. Руйнувати подібні стереотипи, на його думку, треба «спокійною просвітницькою роботою» і реальними справами на користь громади. Тож головними завданнями сьогодення вважає потребу «розкрутити» на Полтавщині виробництво (насамперед промислове, яке серйозно «просіло») та розвивати малий і середній бізнес. «Дрібному» підприємництву, на переконання голови ОДА, вже недостатньо просто допомагати — його необхідно плекати, «вирощувати».

Полтава.

На знімку: новий голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук.

Фото автора.