Його учасниками стали представники влади, бізнесмени з різних країн, громада. Мета форуму – показати закордонним інвесторам та потенційним партнерам, що Рівненщина – це дуже вигідний та якісний регіон для розвитку спільних проектів та вкладання інвестицій.

 

«Основна мета форуму – дати максимальний меседж для підприємців та іноземних інвесторів, що влада Рівненщини інвесторієнтована. Адже ми розуміємо, що залучення іноземних коштів в економіку сприятиме створенню додаткових робочих місць, стабільному надходженню фінансів до місцевих бюджетів», – сказав голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який відзначив, що Рівненщина зберегла інвестиційну привабливість ще й за вдалим географічним положенням, вигідним транспортним сполученням, людським та науковим потенціалом.

 

Як приклад того, що в області комфортно працювати іноземним інвесторам, – їх бажання розширювати тут свій бізнес. Так, у склозавод ПрАТ «Консюмерс-Скло-Зоря» цього року вкладено 12 млн.євро. У Рівненському районі введено в дію новий завод ТзОВ «Світовид» холдингу «УкрТехноФос», на будівництво якого витрачено 50 млн.грн. інвестицій. Найближчим часом очікується відкриття найсучаснішого деревообробного підприємства ТзОВ «Українські лісопильні» у місті Костопіль.

 

Перспективними для вкладення інвестицій на Рівненщині є туризм, деревообробка, агробізнес, а також нещодавно відроджений Рівненський аеропорт.

 

«Економіка України, в тому числі й Рівненщини, переживає певні виклики. Тому такі заходи потрібні для того, щоб показати, що Рівненщина інвестиційно привабливий регіон і сюди можна вкладати гроші. Всі ідеї, які презентують під час форуму, я перекажу своїм колегам у Швейцарії», – розповів доктор економіки з Швейцарії Елайджа Морган.

 

У програмі форуму, який розрахований на два дні, відбудуться презентації більше 50 найперспективніших інвестиційних проектів Рівного та західної України, зустрічі влади різних рівнів з представниками бізнесу; спілкування з експертами інвестиційної діяльності.

 

Учасники форуму відвідають Рівненський аеропорт і туристичні об’єкти у Дубенському районі – Тараканівський форт, Дубенський замок.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України