23 грудня на пленарному засіданні дев’ятої сесії Рівненської обласної ради сьомого скликання депутати розглянуть та приймуть рішення щодо порядку визнання бійців-добровольців АТО із числа мешканців Рівненської області, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України.

 

При облраді та ОДА утворять відповідну комісію з визнання бійців-добровольців АТО. Склад та положення про комісію буде затверджено розпорядженням голів обласної ради та обласної державної адміністрації. Фінансування витрат, пов'язаних із введенням у дію цього рішення, здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету.

 

У проекті рішення враховано рекомендації постійної комісії обласної ради з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей від 25 жовтня 2016 року щодо необхідності напрацювання механізму офіційного визнання бійців-добровольців АТО. Таким чином вносяться відповідні зміни до рішення обласної ради від 17.06.2016 № 169 «Про статус ветеранів війни – добровольців учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення».

 

– Це має стати нашою спільною справою – вшанувати і гарантувати соціальний та правовий захист бійців добровольчих батальйонів, адже саме добровольці першими стали на захист нашої країни, – зазначив голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук. – Кожен боєць з Рівненщини має бути визнаним на регіональному рівні. Такі кроки повинні спонукати центральну владу до відповідних невідкладних загальнодержавних заходів.

 

За матеріалами прес-служби Рівненської облради
підготувала Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України